Ogli Dzsili-Dzsili-Dzsí High Rollers című klippje, a blog megihletője, egy igazán nagyszerű költemény. Mármint ahhoz, hogy lejárassuk magunkat, és az országot a nagyvilág szemében.

De előbb tekintsétek meg inkább, mert ahhoz, hogy fikázni tudjunk valamint, először ismernünk kell azt.

Íme:

Láthatjuk, hogy a testes gengszter celebünk nem igazán gondolt bele, hogy ő mit is fog alkotni tulajdonképpen. Angol könyvet szerintem egyik sem látott közelről, de az amerikai gengszterfilmek szlengje azért érezhető a szövegben(Wászáp brádör, wászáp?). Igazi macsós mozdulatok, mint akiknek a vérében van a nigga életmód, a thug life.

Amikor a fekete srác meghallja Ogli Dzsí nevét egyből felcsillan a szikra a szemében, Let's go, és kezdjük el végre a kamera előtti rángást, keménykedést. Ezzel nem is lenne baj, mert minden magát istennek képzelő rapper ugyanígy vonaglik az objektívnek, de azok legalább a saját nyelvükön vakerálnak. Ezek viszont kitalálták, hogy egy amerikába disszidált(vagy kiűzött?) magyar gyerek fog amerikaiul szöveget darálni benne, és az ő szörnyű kiejtését kell élveznünk. Hadd jegyezzem meg, hogy mindezt pizsamákban teszik. Ogli és a többiek fejét elviseljük, a csajokon sok férfi szeme megakad(ugye Benny Benassi?), de az 1:00-nál megjelenő foghíjas barna sudár legény látványa már kezdi érzékeltetni velünk, hogy itt igazi kemény csávókkal van dolgunk, akiknél a dollár van meg a kess, tehát nem érdemes kötekedni a fekvőtámaszt ököllel végző bácsival.

Ahogy az előbb említettem, a klip tele van csajokkal, ami hát valljuk be, egy nagyon jó nézettséghozó trükk, ha már a zene nem kelti fel az érdeklődésünket. Esetünkben azonban felkelti, mivel Oglinak feltétlenül(mert hát mi a jó istenért ne) itt is meg kell említenie, hogy börtönben járt, és onnan kiszabadulva elhatározta, hogy ő majd életet hoz Magyarországra, divatba hozza a sapkát, amit mindig hord, csak pont a klipen nem látszik rajta. Csak azt az egyet nem értem, hogy miért kap olyan nagy tiszteletet az, aki megjárta a börtönt és mesél róla? Ez büszkeség? Mert én valahogy egy börtöntölteléknek gondolom az emberünket. Olvastam egy interjút vele, ott elmondta, hogy átverte egy fickó, és őt verte félholtra, ezért ült 27 hónapot a Venyige utcai fogházban. Jó,oké, börtönviselt, de ha kijön, akkor miért nem hallgat róla, miért büszkélkedik vele? Ezzel csak erősíti a képet a gyerekekben, hogy a priusz nem feltétlen rossz dolog, és nincs akkora jelentősége, mert simán befuthatsz utána, még nagyobb tiszteletet is kapsz. Arról már nem is beszélek, hogy náluk van a dollár, király tengerparton szórakoznak bikinis kebelcsodákkal(vagy a nagykanizsai bányató partján?), ha nálad lesz a dollár, nálad lesz minden. Tudom, azt gondolod, hogy ki az a hülye, akire ez hat, de manapság a gyerekek nagyon könnyen manipulálhatóak. Igen, azért, mert gyerekek.

Azt meg egyenesen nem hiszem el, hogy nem volt egy épeszű ember a stábban, akiben körvonalazódott volna egy kép, és kijelentette volna, hogy "gyerekek, ez így nem lesz jó, ez marha röhejes, gondoljuk át mégegyszer". Lehet volt ilyen, csak nem merte megmondani a forgatás közepén, nehogy kirúgják. Náluk van a dollár ugye. Egyébként szivesen megnézném egyszer egy ilyen videóklip forgatását úgy élőben. Kiváncsi vagyok hogy a kamera előtt magnóra csápoló barátainkon mennyire kuncoghatnak a háttérben lébecoló sminkesek. Az ott elhangzott énekhangra meg kifejezetten kiváncsi lennék. Ha valakinek vannak ilyen felvételei, ne habozzon, linkelje be a kommentek közé!, mert én csak ezt ismerem. Most pedig: Dzsí legyen veletek!

A bejegyzés trackback címe:

https://fikazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr571600164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása